CFD nadelen

CFD-trading heeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel; de hogere winst dankzij de hefboomwerking, is tegelijkertijd ook het belangrijkste nadeel. Een hefboom vermeerdert namelijk niet alleen uw winst, het vermeerdert eventuele verliezen in dezelfde mate. Een hoge hefboom brengt dus ook hoge risico’s met zich mee, vooral indien u een groot deel van uw vermogen inzet voor 1 belegging. Daarnaast zijn er nog een paar nadelen aan het beleggen in CFD’s.

  • Wilt u beleggen gedurende een langere termijn, dan zijn CFD’s niet geschikt. Met CFD’s belegt u  korter dan een jaar, en vaak nog veel korter; door de financieringskosten zijn lange termijn beleggingen in CFD’s niet rendabel.
  • Bij beleggen in CFD’s heeft u meer invloed en controle over het proces. Daardoor kost het echter ook meer tijd om succesvol te beleggen in CFD’s.
  • De verleiding om te ver door te gaan is bij CFD’s groter. Dit komt doordat het zo eenvoudig is om grote orders te plaatsen. Vaak gaan mensen, in de greep van hun hebzucht en overmoed, te ver en verliezen daarbij grote bedragen.

Toch zijn deze nadelen eigenlijk allemaal niet van belang, zolang u voldoende tijd investeert in het proces en in actie komt op momenten dat het nodig is.

Comments are closed.

Weet u welke broker het beste bij u past? Maak hieronder uw keuze!


 
igmarkets
saxo
plus500
Copyright ©2013 CFD Broker. Alle rechten voorbehouden.
terug naar boven