CFD hoge hefboom

Bij de CFD-handel is er sprake van leverage, wat in gewoon Nederlands  “hefboom” wordt genoemd. En dát is wat deze handel zo aantrekkelijk maakt; u hoeft maar weinig te investeren om groots resultaat te behalen.

Hoge hefboom

Door leverage kunt u met CFD’s dus veel hogere rendementen behalen dan bij andere beleggingsvormen. Met aandelen bijvoorbeeld, kan men nooit meer verdienen dan de waardestijging van het betreffende aandeel. Een voorbeeld; u koopt voor € 1.000,- aandelen en deze stijgen 10% in waarde, dan heeft u 10% winst, ofwel €100,-. Koopt u met die €1.000,- als onderpand echter een  CFD en sluit u 25x leverage af ter waarde van €25.000 op hetzelfde aandeel, dan levert een waardestijging van 10% u €2500,- op en dat is een winst van  250%!

Risico

Maar het mes snijdt aan twee kanten. Het levert u ook in dezelfde verhouding meer risico op. Daalt het aandeel in waarde, dan wordt uw verlies ook 25 keer zo groot. Daarom is het belangrijk een goed risicomanagement te hanteren en daar kunnen wij u mee helpen. Met een soort stop loss wordt de ingenomen positie automatisch gesloten als het bedrag op de rekening niet aan de marginvereisten voldoet. Op die manier kunnen uw verliezen maar tot een beperkt bedrag oplopen. Lees hier meer over risico management bij IG Markets.

Comments are closed.

Weet u welke broker het beste bij u past? Maak hieronder uw keuze!


 
igmarkets
saxo
plus500
Copyright ©2013 CFD Broker. Alle rechten voorbehouden.
terug naar boven