CFD brokers; gratis handelen

Bij een CFD-broker is het handelen zelf helemaal gratis. U hoeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het beleggen via banken, dus geen kosten te betalen. Hoe kan dat? Je zou toch zeggen dat ook een CFD-broker het werk niet voor niets zal doen. Dat klopt. Hier onder leggen we uit hoe dat zit.

Spread

Waar de CFD-brokers hun geld mee verdienen is de zogenaamde “spread”. De spread is het verschil tussen de geboden prijs en de daadwerkelijke prijs waarvoor u de positie krijgt. De spread is dus feitelijk de premie die door u bij verkoop aan de broker afgedragen wordt.

Brokers hebben dus zowel een bied- als vraagprijs. Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij een grenswisselkantoor die voor alle valuta zowel aan- als verkoopprijzen hanteert. De biedprijs is de prijs die de broker bereid is om te betalen voor een item en de vraagprijs geeft het bedrag aan dat je moet betalen als je een item wilt kopen.

Dankzij de spread hoeft u dus geen kosten te betalen, maar uiteindelijk verdient de CFD-broker er dus wel als u via hem of haar aan CFD-trading doet.

Comments are closed.

Weet u welke broker het beste bij u past? Maak hieronder uw keuze!


 
igmarkets
saxo
plus500
Copyright ©2013 CFD Broker. Alle rechten voorbehouden.
terug naar boven