Wat is een CFD?

CFD’s winnen in rap tempo aan populariteit, vooral als belegging voor particulieren. Dit komt omdat men met een klein bedrag al kan gaan beleggen en toch mooie resultaten kan behalen. Maar wat zijn CFD’s eigenlijk en hoe werkt het?

CFD is de afkorting van Contract For Difference. Een contract for difference is een afspraak tussen twee partijen (een contract dus) om het waardeverschil van een handelsobject tussen nu en een moment in de toekomst met elkaar te verrekenen. Zo’n handelsobject kan van alles zijn, elk goed dat aan waardeverandering onderhevig is, van valuta tot een grondstof en van een aandeel tot een obligatielening. Het is een manier, een hefboom, om versneld te profiteren van deze waardeveranderingen. Een CFD wordt meestal via een CFD broker afgesloten.

Wat CFD’s onder andere zo interessant maakt is, behalve de lage inleg, ook de snelle resultaten. U kunt er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld met aandelen, op korte termijn geld me verdienen. We hebben het dan over enkele dagen of nog minder. Bovendien is het altijd mogelijk te bepalen hoeveel risico u maximaal loopt.

Wilt u ook beleggen met contracts for difference, dan kunt u het beste eerst een gratis demorekening bij openen bij een broker. Op die manier kunt u ervaren of het platform van deze broker prettig werkt en kunt u eerst wat ervaring opdoen met het door u gekozen goed en het platform.

Klik op de onderstaande logo’s om direct een demo-rekening te openen. Het is gratis!

One Comment

  1. Pingback: Anoniem

Weet u welke broker het beste bij u past? Maak hieronder uw keuze!


 
igmarkets
saxo
plus500
Copyright ©2013 CFD Broker. Alle rechten voorbehouden.
terug naar boven