Risicomanagement

Met CFD’s handelt u met een hefboom. Deze  hefboom zorgt dat uw winst uitvergroot wordt. Helaas geldt dat ook in het geval u mocht verliezen. Daarom biedt IG Markets een aantal vormen van risicomanagement aan. Op die manier kunt u zich beschermen tegen volatiele marktomstandigheden en met een gerust gevoel handelen.

Gegarandeerde Stops

De gegarandeerde stop is een ijzersterke methode om te zorgen dat u geen grote verliezen kunt lijden. Een gegarandeerde stop is een limiet die u bepaalt, het is het moment waarop u automatisch uitgestopt wordt. U legt dus een absolute limiet op uw verliezen, zonder dat u uw winstpotentieel op het spel zet. Daarmee wordt de spread wel ietsjes groter, maar hiermee verzekert u zich wel van het feit dat u absoluut uitgestopt wordt op het punt dat u in gedachten had, zelfs al is er ‘overnight’ een grote koersbeweging geweest.

Trailing stops

Een trailing stop is een niet gegarandeerde stop die automatisch meebeweegt met de onderliggende waarde van de markt. U hoeft dus niet meer constant handmatig uw stops bij te houden en aan te passen. De voorwaarden van de stop, de afstand van het openingsniveau en de stapgrootte worden allemaal door u bepaald. Mocht een markt vervolgens naar beneden gaan, dan wordt automatisch en direct de transactie gesloten op een door u gekozen afstand. U kunt trailing stops zowel op long als op short posities gebruiken waardoor u dus lopende positieve resultaten beveiligt voor het geval de markt door beweegt.

Stops en limieten

Ook met stops en limieten kunt zich beschermen tegen volatiele marktomstandigheden.

Met een stop, ofwel een stop-loss, geeft u opdracht om uw transactie te sluiten wanneer de markt zich tegen u keert.

Met een limieten kunt u uw winsten vastleggen indien markt zich in een voor u gunstige richting beweegt.

Comments are closed.

Weet u welke broker het beste bij u past? Maak hieronder uw keuze!


 
igmarkets
saxo
plus500
Copyright ©2013 CFD Broker. Alle rechten voorbehouden.
terug naar boven